Activiteiten

Op deze pagina vind je een overzicht van de activiteiten die in het kader van de Week van de Alfabetisering 2019 in Utrecht plaatsvonden. Het overzicht is ook te downloaden als pdf.

Datum en tijd Waar Wat Door wie Voor wie Inhoud
3 september 12:00 tot 12:45 Pastoe Fabriek
Coworkingspace
Rotsoord 3
Utrecht
Kahoot Quiz Charlotte Leemans Besloten Met mijn collega's in de coworkingspace zal ik de Kahoot Quiz spelen. Om ze kennis te laten maken met de problematieke van laaggeletterdheid in Nederland.
9 september 10:00 tot 12:00 PAIR
Kanaalweg 15
Utrecht
Zoektocht PAIR Besloten Start bij PAIR en ga gezamenlijk mee naar de bibliotheek van Kanaleneiland. Daar begint je zoektocht van A tot Z.
9 t/m 13 september OBS Het Zand
OBS Jules Verne, en
So Fier in Utrecht
Deelname aan TaalChallenge Leerlingen Besloten In de Week van de Alfabetisering komt heel Nederland in actie voor een geletterd Nederland. Spelen met taal is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Ga de uitdaging aan met jouw klas of gezin. Durven is gewoon doen!
9 september 19:00 tot 21:00 Trajectum College
Vader Rijndreef 9
Utrecht
Lesavond Prago Besloten Lesavond met een creatieve taalactiviteit met het thema: ‘Durf je niet of durf je wel?’
10 september 13:00 tot 15:00 Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Brusselplein 2
Utrecht
Feestelijke opening Doe Mee Startpunt Bibliotheek Leidsche Rijn digiTaalhuis Utrecht Iedereen Wat gebeurt er in Leidsche Rijn rondom Nederlandse taalles en computerles? Kom op 10 september naar de Bibliotheek in Leidsche Rijn en maak kennis met:
  • Digiwijs van de computerinloop;
  • Taal Doet Meer die taalles geeft;
  • De wegwijzers, zij helpen mensen met het vinden van de juiste taalles of computerles
  • Buurtbewoners;
  • Organisaties in de wijk die te maken hebben met mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen of meer willen weten over werken met de computer.
Het team van het Doe Mee Startpunt ontvangt je met koffie/thee en wat lekkers! Heb je interesse om in jouw buurt te helpen met taal- of computerles, kom dan langs!
11 september 10:00 tot 12:00 Bibliotheek Kanaleneiland Al-Masoedilaan 188
Utrecht
Digitaal Café Taal Doet Meer Iedereen Digitaal café door alle digitaalaanbieders (formeel en non-formeel) in de wijk Kanaleneiland voor professionals en bewoners van de wijk Kanaleneiland.
12 september 13:00 tot 15:00 Bibliotheek Overvecht Gloriantdreef 1
Utrecht
Digitaal Café Taal Doet Meer Iedereen Digitaal café met aanbod van alle digitaalaanbieders in de wijk Overvecht voor alle professionals en bewoners in de wijk.
13 september 15:15 tot 20:00 Het Huis Utrecht Boorstraat 107
Utrecht
digiTaal vrijwilligersdag Diverse organisaties (Digi)taalvrijwilligers Leuk, lekker en leerzaam in de Week van de Alfabetisering! Onder die noemer organiseren verschillende Utrechtse (digi)taalorganisaties op 13 september 2019 een dag voor taalvrijwilligers in Het Huis Utrecht! Je kunt genieten van diverse interessante en leuke workshops en er is afsluitend een cultureel programma met acteur Mimoun Ouissa, natuurlijk lekker is er eten en kun je gezelligheid verwachten.
18 september 14:00 tot 16:00 Hart van Hoograven ’t Goylaan 66
Utrecht
digiTaalactiviteitenmarkt digiTaalhuis Utrecht Iedereen Taalaanbieders uit de wijk presenteren zich aan bewoners en verwijzers.
18 september 15:00 tot 17:00 Buurtcentrum Rosa
Malakkastraat 6
Utrecht
digiTaalactiviteitenmarkt digiTaalhuis Utrecht Iedereen Taalaanbieders uit de wijk presenteren zich aan bewoners en verwijzers.